Teetnet-Logo
صفحه اصلی - دسته‌بندی نشده - ایمپلنت دندان آسیاب: هزینه 1402، مزایا و معایب
فهرست مطالب
تصویر ایمپلنت دندان آسیاب عقبی

ایمپلنت دندان آسیاب همانطور که از عنوانش پیداست مخصوص دندان‌های آسیاب بزرگ و کوچک در هر دو فک می‌باشد. به طور معمول اولین دندان آسیاب در 6 سالگی رویش پیدا میکند و نقش بسیار مهمی در خورد کردن، جویدن و سیستم گوارش افراد دارند.

دندان‌های آسیاب پهن و مسطح بوده و اصلی ترین نقش برای خرد کردن غذا درهنگام جویدن را ایفا و در نتیجه فشار و نیروی بسیارزیادی را در هنگام عمل جویدن تحمل می‌کنند. به علت شیارهایی که روی سطح این دندان‌ها وجود دارد و همچنین دسترسی سخت‌تر مسواک به آن‌ها معمولاً بیشتر از دندان‌های جلویی در معرض پوسیدگی هستند. زمانی که پوسیدگی به حدی در دندان‌های آسیاب پیشرفت کرده باشد که نسج سالمی از دندان حتی برای نگه داری روکش هم باقی نمانده باشد دندانپزشک مجبور به کشیدن دندان و انجام جراحی ایمپلنت برای دندان آسیاب خواهد بود.

چرا دندان های آسیاب زودتر خراب میشوند؟


به علت آنکه در جویدن غذا، بیشترین فشار به دندان های آسیاب وارد میشود و در نتیجه بیشتر در معرض فشار هستند و همچنین به علت فرم آناتومی و شیار های دندان آسیاب، مستعد گیر کردن مواد غذایی هستند که اگر بهداشت رعایت نشه میتوانند باعث پوسیدگی شوند.

عوارض خالی بودن دندان از دست رفته

به طور کلی هنگامی که ما دندان را از دست میدهیم، اگر جایگزین نشود، تقریبا هر سال 25 درصد از عرض استخوان تحلیل می رود درنتیجه هرچه زودتر برای ایمپلنت دندان آسیاب اقدام کنیم، نیاز کمتری برای جراحی های بازسازی استخوان خواهیم داشت.
مورد بعدی، به طور کلی تاخیر در زمان جایگزینی دندان از دست رفته میتواند باعث حرکت دندان های بغل و همچنین حرکت دندان های مقابل شود.

ویژگی‌های ایمپلنت دندان آسیاب چیست؟

ریشه دندان‌های آسیاب بزرگ یا مولر به دلیل وظیفه و عملکرد خاصی که دارند از سایر دندان‌ها بزرگتر هستند و بنابراین پایه ایمپلنتی که جایگزین این ریشه خواهد شد نیز به لحاظ طول و قطر بزرگتر خواهد بود.

بعد از کشیدن دندان آسیاب به دلیل ریشه بزرگ آن، حفره به نسبت بزرگتری از سایر دندان‌ها باقی خواهد ماند که فرایند ترمیم استخوان در آن کمی طولانی تر خواهد بود و همچنین بعد از کاشت پایه ایمپلنت در مکان دندان آسیاب به دلیل بزرگتر بودن حفره دریل شده فرایند بهبود و تشکیل استخوان و تثبیت پایه ایمپلنت به زمان بیشتری نیاز خواهد داشت.

همانطور که دسترسی به دندان‌های آسیاب بزرگ برای مسواک زدن آسان نیست برای انجام درمان ایمپلنت نیز دسترسی برای انجام جراحی و نصب پروتز برای دندانپزشک چندان راحت نبوده و نیاز به حوصله و مهارت کافی دارد.

بیشتر بخوانید: ایمپلنت دندان جلو + قیمت، عوارض و مراحل آن

مراحل ایمپلنت دندان آسیاب

ایمپلنت دندان پشت سفید

مراحل دندان آسیاب با دندان های دگیر تفاوتی ندارد.برای ایمپلنت دندان آسیاب همان مراحل همیشگی برای جراحی ایمپلنت باید طی شود. در مرحله اول جراح باید از تراکم استخوان کافی برای قرار دادن پایه ایمپلنت اطمینان پیدا کند. اگر تراکم استخوانی کافی نبود، ابتدا جراحی بازسازی استخوان باید انجام شود که چند ماهی طول درمان را افزایش می‌دهد و اگر استخوان لازم برای نگه داری پایه ایمپلنت در دسترس بود، جراح مستقیم به سراغ کاشت پایه ایمپلنت خواهد رفت.

بعد از کاشت پایه ایمپلنت بین دو تا چهار ماه زمان نیاز خواهد بود تا فرایند تشکیل استخوان اطراف پایه ایمپلنت تکمیل شود و در این مدت جراح با نصب پیچ هیلینگ روی پایه ایمپلنت نحوه شکل گیری لثه اطراف ایمپلنت را مدیریت می‌کند.

آخرین مرحله قالبگیری و ساخت روکش دندان برای پایه ایمپلنت کاشته شده به جای دندان آسیاب است. امروزه قالبگیری به دو روش سنتی با استفاده از مواد قالبگیری و روش جدید قالبگیری دیجیتال با استفاده از اسکنرهای داخل دهانی انجام می‌شود.

در ساخت روکش‌های دندانی نیز دو روش سنتی از طریق دست و روش جدید از طریق فناوری CAD/CAM استفاده می‌شود که هرکدام مزایا و معایب خود را خواهند داشت اما ساخت روکش با ابعاد و فرم دقیق برای دندان‌های آسیاب بیشتر از هر چیزی ارجحیت دارد.

تصویر ایمپلنت دندان آسیاب بزرگ

بیشتر بخوانید: مراحل ایمپلنت دندان

مزایا و عوارض ایمپلنت دندان آسیاب

در سنین بالا از دست دادن دندان آسیاب در نواحی خلفی یا انتهایی دهان به دلیل پوسیدگی بسیار رایج است. متاسفانه از آنجایی که این دندان از دست رفته در قسمت انتهایی دندان است و تاثیری روی لبخند و زیبایی شخص ندارد، افراد در جایگزینی سریع آن‌ها سهل انگاری می‌کنند.

خالی بودن جای دندان آسیاب به مدت طولانی سبب تحلیل استخوان و از دست رفتن تراکم استخوانی در آن ناحیه می‌شود. در مرحله بعد و به مرور زمان دندان‌های کناری به سمت جای خالی دندانی حرکت می‌کنند. در نتیجه این حرکت شاهد بهم ریختگی دندانی و تحلیل لثه و از بین رفتن استخوان نگه دارنده دندان‌های کناری خواهیم بود و در یک بازه چند ساله فرد بیشتر دندان‌های خود آسیاب خود را از دست خواهد داد.

علاوه بر تمام این موارد، نداشتن دندان آسیاب به معنای کاهش قدرت جوندگی و در نتیجه بروز بیماری‌های گوارشی در طولانی مدت خواهد بود که دیگر به راحتی قابل درمان نیستند.

طول عمر (ماندگاری) ایمپلنت دندان آسیاب

طول عمر درمان ایمپلنت مادام العمر در نظر گرفته می‌شود چرا که اگر جراح طرح درمان مناسبی را در نظر گرفته باشد و به نکات بیومکانیکی در طرح درمان ایمپلنت اشراف داشته باشد و همچنین با مهارت کافی در طرح درمان را به اجرا در آورده باشد؛ طول عمر طولانی مدت ایمپلنت دور از انتظار نیست.

نحوه رعایت بهداشت دهان توسط بیمار و عدم انجام رفتار پر خطر برای سلامتی دهان نظیر کشیدن سیگار یا اعتیاد به مواد مخدر در افزایش طول عمر درمان ایمپلنت دندان بسیار موثر خواهد بود.

مراقبت‌های بعد از ایمپلنت دندان آسیاب

حداقل تا یک هفته بعد از کاشت ایمپلنت دندان آسیاب از غذا خوردن با آن اجتناب کرده یا حداقل غذاهای بسیار نرم استفاده کنید تا فشاری به پایه ایمپلنت کاشته شده وارد نشود. همچنین دهان را در این مدت تمیز نگه دارید و از دهانشویه ای که دندانپزشک برای شما تجویز کرده است طبق دستورالعمل استفاده نمایید.

برای ایمپلنت دندان آسیاب، چه تعداد ایمپلنت نیاز دارم؟


به طور کلی اگر شخصی کلیه دندان های خود را از دست داده باشد، با توجه به جنسیت و تعداد عضلات شخص بین 6 تا 8 ایمپلنت در هر فک میتوانیم به طور کامل دندان های فرد را بازسازی کنیم.
در نهایت بستگی به شخص و کیس درمان دارد.

قیمت ایمپلنت دندان آسیاب در سال 1402

هزینه ایمپلنت دندان آسیاب به لحاظ قیمت پایه ایمپلنت و همچنین دستمزد جراح تفاوت چندانی با ایمپلنت دندان جلو ندارد. با اینحال در ایمپلنت دندان جلو بخشی از هزینه‌ها بابت طراحی لبخند و ساخت روکش‌های تمام سرامیک با حداکثر زیبایی است؛ اما برای دندان‌های آسیاب دوام و دقت ابعادی روکش‌ها اهمیت بیشتری خواهد داشت به همین دلیل گاهی می‌شود از روکش‌های ارزان تر اما با دوام PFM استفاده کرد و این هزینه‌های ایمپلنت دندان آسیاب را مقداری کاهش می‌دهد. برای اطلاع دقیق‌تر از قیمت‌ها می‌توانید از فرم محاسبه قیمت ایمپلنت دندان استفاده نمایید.

بیشتر بخوانید: سامانه محاسبه قیمت ایمپلنت تیت نت

سوالی داری؟

اسم و شماره‌ت رو وارد کن، کارشناس ما با شما تماس می‌گیره و یک مشاوره کامل به همراه ویزیت تخصصی توسط متخصص بهت ارائه می‌ده. راستی اینا همش رایگانه!

تماس بگیرید - تیت نت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *